Dansens historie i verdenssamfunnet

Kunst og kultur

Dans er regnet som et av de aller mest spennende kunst og kulturelementene vi har i samfunnet. Det handler mye om følelsene som kommer frem under dansen. Dens mystiske effekt på å få frem emosjoner er uten tvil interessant. På toppen av det hele sliter forskerne litt med å forklare hvordan musikk faktisk påvirker menneskekroppen. Automatisk beveger vi oss til rytmer, men det er liten forståelse for hvorfor dette er tilfelle. Dans og musikk er rett og slett smittsomt, og det er en utrolig spennende kunst og sport. Dansen fortjener derfor et nærmere blikk. Historien er veldig viktig for alle typer sport. Vi børe vite hvor alt dette kommer fra så hvis du sjekker odds på euro eller noe fotballspill bør du også være klar over selve historien til denne populære sporten.

 

Opprinnelse

Dansens opprinnelse er nærmest umulig å finne frem til, men den har mest sannsynlig vært med oss så lenge vi har eksistert. Allikevel kan vi finne beviser på de første formene for organisert og meningsfull dans. Dette stammer hele 9 000 år tilbake til India. Her har vi funnet vi bilder som fremviser dansende mennesker. Dette beviser hvor viktig dans var på denne tiden. I uralderen skulle tross alt dans være et tegn på ritualer. Sjeldent var organisert dans mellom vanlige mennesker aktuelt. Skulle en danse, så skulle det være foran en guddom. Dette ble ført nedover i generasjoner, og vi kan se klare tegn på dette i Bibelen. Vår kristendoms skriftsted skriver om dans ved flere anledninger. Moses sitt folk foran gullkalven, David foran arken og en rekke andre eksempler beviser dansens signifikans i skriften. Denne signifikansen ble arvet videre gjennom kristendommens fødsel og utover i middelalderen.

Underholding

I middelalderen ble dans til et underholdningselement for mennesker, og ikke bare som en del av et ritual for Gud. Det var nemlig sånn at de kongelige bare elsket dans og ville se dette stadig og ofte. Hoffet var dermed et av de stedene dansen virkelig opparbeidet seg et rykte. Her ville forholdsvis vanlige mennesker trene seg opp slik at de kunne få æren for å danse foran en kongelig skikkelse. Dette ga mennesker et incentiv til å trene seg opp slik at de kunne vise frem kunstene sine. Den dag i dag er det disse tradisjonene vi fortsatt bygger på til stor grad. Du kan altså takke jokeren og hans kompanjonger for at de startet en riktig interessant bølge.

Kultur

Mens dans spredte seg ut mot kulturer, så skapte hver kultur sin egen form for dans. Enten det var tangoen i Sør Amerika eller valsen på Britenes øyrike, så møttes kultur og dans i en vakker blanding. Dette har i dag ført til at vi har en stor rekke forskjellige danser. Det finnes nærmest like mange danser som det finnes kulturer i dag. For den som entrer dansens verden, så vil dette være meget gode nyheter. Det er nemlig ufattelig spennende å ta og føle på dansen og dernest forstå deler av dens kultur. På denne måten opererer dans som et språk på en måte vi faktisk sjeldent forstår at den gjør. Denne mystikken bak dansen er et annet aspekt som vi mennesker bare absolutt elsker.

Sport

Dans stopper derimot ikke på det kulturelle planet. Mens dans beveget seg mot moderne musikk som Hip Hop og rap, så opparbeidet den seg også et rykte for å være en god treningsform. Dans får nemlig hele kroppen i gang, og det nærmest uten at du har kontroll. Derfor er den i dag en meget populær treningsform, spesielt i større grupper. Dans som sport er rett og slett utrolig interessant i et historisk perspektiv, fordi en bare for et par hundre år siden aldri ville sett for seg at den vanlige befolkningen i det hele tatt ville se dans som en kunst de kunne delta i. Dagens samfunn lar oss derimot både delta i kunsten og sporten dans, og det uten noen som helst form for barrierer. Det kan du prise deg lykkelig over, for det å delta i dans kan fort endre livet ditt.

Bli med

Dansen er på vei opp og frem her til lands. Med mange nye landsmenn har dans økt i popularitet og nye danser har entret vår kultur. Dersom du for eksempel bor nær hovedstaden, så er det bare å slenge seg med på et dansestudio. Rundt om i lokalmiljøer finnes også gode muligheter for dans. Kanskje kan du delta i et teater og få utløpet for din dans der til og med. Mulighetene er mange, og du bør definitivt sjekke de ut i dag!