Flash Mob Dance under lupen

Historien bak

Det ligger til menneskers natur å ønske å danse. Det å bevege kroppen til rytme er rett og slett noe vi ikke kan unngå. Lite vet forskerne om hvorfor, men kroppen beveger seg rett og slett bare automatisk. Et fenomen som spilte på dette og var en stor trend for bare noen år siden var Flash Mob Dance. Dette konseptet gikk ut på at en stor skare mennesker øvde på en dans i all hemmelighet. Deretter ville alle disse menneskene møte opp på en offentlig plass. Her ville en etter en starte å delta i en større dans. Før en visste ordet av det var alle de trente med på dansen som var satt i gang. Videre ville andre mennesker bli med også. Det som først var ment som humoristisk for å se mennesker sin reaksjon til store folkemasser som gjør unaturlige ting, ble etterhvert en metode for å få folk i aktivitet.

En euforisk stemning

I dag arrangeres Flash Mob Dance med jevne mellomrom. Det kan være for eksempel dansestudioer som arrangerer disse rundt omkring. Selv om det ikke har helt den samme effekten humoristisk, og heller ikke tilsikter det forøvrig, så har disse en god effekt på samfunnet. Poenget er ikke forøvrig å overraske folk med dansegrupper, selv om navnet fortsatt tilsier dette. I stedet er poenget å få folk med på dans. Når en ser store grupper utføre noe, så frister det umiddelbart å finne ut av hva det er de holder på med. En Flash Mob Dance oppnår akkurat det den er ute etter hver eneste gang, uten unntak. Det er nesten noe euforisk med stemningen som minner litt om Casino Unibet i måten den tar bort stress. Vi har alle godt av å røre litt på kroppen, og sammen med andre kan vi gjøre nettopp dette med Flash Mob Dance.

Madcons elleville fest

Et av de beste eksemplene på dansen kom nok da Madcon var ansvarlige for Melodi Grand Prix sitt pause arrangement. Påfølgende Rybak sin overlegne seier fikk vi nordmenn æren av å arrangere arrangementet. Da var Madcon et naturlig valg for underholdningen, og de skulle ikke svikte. Etter å ha jobbet i over ett år med å arrangere det som ble tidenes største dans på et enkelt tidspunkt, så slo Madcon rekorden for Flash Mob Dance. Alle deltakerlandene i Melodi Grand Prix bidro med en dans i sin hovedstad. Alt dette ble sendt direkte til seere av programmet, og det skapte en stor interesse for denne typen dans, nok en gang. Dog planlagt og noe imot navnet Flash Mob Dance, så var dette kanskje det beste beviset på hvor stor effekt denne typen dans kan ha på folk.

Lær dans og delta selv

Med mange dansestudioer så er Norge det perfekte landet å bo i dersom du ønsker å delta i en stor Flash Mob Dance. Finn ditt lokale dansestudio og forespør der. Kanskje kan du til og med finne arrangementer i Oslo hvor du kan melde deg på. Det vil være en gøy aktivitet. Ofte er dansene så enkle at selv den største amatøren kan lære seg stegene. Så her er mulighetene absolutt til stede for at du kan bli med, uansett hva din bakgrunn måtte være. Flash Mob Dance er kommet for å bli, og du kan være med på å motivere folket til å elske dans!