Rumba

Dans er en fantastisk måte å uttrykke følelser på, og en av de aller beste eksemplene på emosjonell dans, er rumba. Rumba er en latinsk selskapsdans, og kan også kalles langsom cha cha cha. Av de fem internasjonale latin-selskapsdansene, er rumba den mest langsomme av dem alle. Dansen er kjent for sine karakteristiske hoftebevegelser som kombineres med tre dansesteg, to kjappe sidesteg og deretter et tregt steg fremover. Disse tre stegene gjennomføres i løpet av en hel takt i musikken, som går i fire fjerdedels takt. Rumbaen stammer opprinnelig fra 1930-tallets Cuba som en afroamerikansk folkedans, men pardansen vi kjenner fra parketten i dag er en helt annen type dans enn sitt opphav. Har du lyst til å lære mer om denne romantiske dansen vi kan observere på dansegulvet i dag? Da er det bare å lese videre.

Romanse på sitt mest sensuelle

Rumbaen er kjent for sine sensuelle bevegelser, og forteller en kjærlighetshistorie mellom en sterk mann og en flørtende kvinne. Ofte kjemper mannen for å få kvinnen, mens hun lurer han inn før hun dytter han vekk igjen. Her vil man altså se masse flørting frem og tilbake, og en kjemi som kan gjøre hvem som helst litt rød. Dansen er intens og vakker, og populær i konkurranse. Dette er kanskje ikke så rart, for med rumbaens vakre historiefortelling og sensuelle bevegelser er den vanskelig å ta øynene bort fra.

I en rumba kan du få være så sensuell som du bare vil, og bare nyte å bevege kroppen din til musikken. Det er tydelig at det finnes få og mer vakre måter man kan uttrykke seg bedre på enn man kan gjennom dans. Så, hva er det egentlig du venter på? Kom i gang i dag, for kanskje akkurat rumba er dansen som passer best for deg.